Groen dakGroene aanslag, alg, vorming van korstmossen. Op dakpannen die niet zijn voorzien van een glazuurlaag kom je het altijd weer tegen. Poreuse ondergrond, vocht, beetje zon en schaduw, de ideale omstandigheden voor onze groene vrienden. Terrassen van bankirai of sierbestrating zijn eveneens een geliefde plek voor ze.
Naar de hogedrukspuit grijpen is vaak de keuze. Afgezien van het feit dat het schoonmaken ervan de nodige tijd kost, de bereikbaarheid op daken lastig kan zijn, is er ook reeƫle kans op (water)schade bij daken en wegspoelen van zand/verzakkingen bij terras of oprit.

PreClean Greenstopper Eco is een speciaal reinigingsproduct ontwikkeld voor het reinigen van bestrating, terrassen en (rieten)daken. Het veroorzaakt geen kleurverandering van het materiaal en is tevens een milieuvriendelijk product, het bevat geen quaternaire ammoniumverbindingen.

Aanbrengen middels sproeien bij droog weer, de regen mag de rest doen.
Onderstaande foto’s zijn respectievelijk van de onbehandelde ondergrond, 24 uur na insproeien met PreClean Greenstopper Eco waarbij de groene aanslag is verdwenen, de laatste foto na de nodige regenbuien waarbij ook de korstmossen verdwenen zijn.
dakpannen voordakpannen na 48 uurNa regenbuien korstmossen weg